‘Noodweer en stakingen hinderden luchtvaart’

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ARNHEM (ANP) – Het onstuimige weer in juni en meerdere stakingen bij met name de Franse luchtverkeersleiding hebben de luchtvaart in Nederland in het tweede kwartaal flink gehinderd. Het aantal vluchten dat moest worden geannuleerd of meer dan drie uur vertraging opliep, steeg met bijna een vijfde ten opzichte van een jaar eerder.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van EUclaim. Dat is een bedrijf dat passagiers helpt compensatie los te krijgen bij luchtvaartmaatschappijen. Daar hebben zij recht op als zij minstens drie uur te laat aankomen op hun eindbestemming, tenzij dat komt door omstandigheden waar de vervoerder geen invloed op heeft.

EUclaim telde in de maanden april tot en met juni in totaal 1425 zogenoemde incidenten. Daarvan gaven er 890 volgens Europese regels recht op schadevergoeding aan de reizigers, omdat geen sprake was van overmacht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.