economie

Nikkei zet winstreeks voort

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De Nikkei-index in Japan is ook vrijdag met winst de handel uitgegaan. Daarmee verlengde de beursgraadmeter zijn winstreeks, die al de hele week aanhoudt. De handel bleef profiteren van de verwachting dat de Japanse overheid met meer stimuleringsmaatregelen zal komen. De zwakkere yen gaf daarnaast met name exporterende bedrijven een zetje in de goede richting.

De Nikkei-index klom 0,7 procent tot 16.497,85 punten. Vooral de winst van techbedrijf Line viel op. De Aziatische concurrent van bijvoorbeeld WhatsApp won donderdag bij zijn debuut op Wall Street al 27 procent en deed dit succes op zijn eerste handelsdag in Tokio met een winst van 32 procent nog eens dunnetjes over.

Ook Nintendo behoorde met een winst van 10 procent weer tot de opvallendste stijgers. Door het enorme succes van de nieuwe app Pokemon Go beleefde het aandeel zijn beste beursweek sinds het bedrijf in 1983 naar de beurs ging. In de afgelopen zeven handelssessies is beurswaarde van Nintendo verdubbeld.

Snijden

In India leverde softwaregigant Infosys bijna 10 procent in. Het bedrijf verlaagde zijn omzetverwachting voor dit jaar omdat veel bedrijven in hun IT-uitgaven snijden.

Elders in het Verre Oosten gingen de graadmeters ook vooruit. In Hongkong steeg de Hang Seng tussentijds 0,6 procent. In Seoul en Sydney lieten de beursgraadmeters plussen tot 0,4 procent optekenen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.