Nikkei levert opnieuw in

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De Japanse aandelenbeurs is woensdag voor de tweede achtereenvolgende dag met verlies gesloten. In navolging van Europa en New York op dinsdag kregen zorgen over de internationale economie en de gevolgen van de brexit de overhand.

De toonaangevende Nikkei-index eindigde met een verlies van 1,9 procent op 15.378,99 punten. Het sentiment werd onder meer gedrukt door de stevige opmars van de yen, die de hoogste niveaus in jaren nadert. Het Britse pond zakte in de Aziatische handel verder, nadat dinsdag al het laagste peil ten opzichte van de dollar in 31 jaar werd bereikt.

Ook andere beurzen in de regio toonden een negatief beeld. De Kospi in Seoul leverde 1,9 procent in, terwijl de beurs in Sydney 0,5 procent verloor. In Hongkong stond de Hang Seng in de middaghandel 1,8 procent in de min.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.