Nikkei gaat opnieuw omlaag

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De beurs in Tokio is vrijdag opnieuw met verlies gesloten, waarmee de Japanse aandelenmarkt alweer de vierde verliesdag op rij in de boeken zette. Ook elders in de regio waren de koersenborden overwegend roodgekleurd. Beleggers in Azië keken vooral uit naar het Amerikaanse banencijfer dat vrijdag wordt gepubliceerd.

De Nikkei-index eindigde 1,1 procent lager op 15.106,98 punten. De Japanse yen bleef nagenoeg onveranderd na de opmars van de afgelopen dagen. Beleggers in Tokio verwerkten onder meer cijfers over de Japanse handels- en betalingsbalans. Ook kwamen er cijfers over de lonen in Japan.

Bij de bedrijven in Tokio kon onder meer computerspelletjesmaker Nintendo (plus 9 procent) op aandacht rekenen. De nieuwe gratis mobiele app Pokemon Go is een succes in de Verenigde Staten en Australië. Het is het meest gedownloade spelletje.

De beurzen in Shanghai en Hongkong lieten koersverliezen optekenen tot 0,9 procent. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,1 procent en de Kospi in Seoul ging 0,6 procent omlaag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.