Moeder Qatar Airways verviervoudigt winst

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DOHA (ANP) – De Qatar Airways Group, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij Qatar Airways, heeft zijn winst afgelopen jaar meer dan verviervoudigd. De onderneming uit de Perzische Golf slaagde erin om de operationele kosten terug te brengen en toch stevig verder te groeien.

Het concern boekte in zijn gebroken boekjaar dat liep tot en met maart een nettowinst van 1,6 miljard rial, ongeveer 398 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog 374 miljoen rial winst gemaakt. De omzet nam met ongeveer 4 procent toe tot 35,6 miljard rial.

Het is voor het eerst dat de Arabieren met uitgebreide financiële resultaten naar buiten komen. Qatar Airways is in handen van de overheid en dus niet verplicht volledige cijfers te melden. Westerse maatschappijen hebben vaak kritiek op de luchtvaartmaatschappij en Arabische branchegenoten Etihad en Emirates vanwege het vermoeden van staatssteun.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.