Minister: bonuscultuur Londen niet welkom

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Banken uit Groot-Brittannië zijn welkom in Nederland, maar niet de bonuscultuur van Londen. Daar zitten we niet op te wachten, aldus minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën dinsdag.

Hij reageerde op het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, de zogenoemde brexit. Daardoor kijken banken in het financiële centrum van Londen of zij zich elders in de EU moeten vestigen.

Aan de bonuscultuur hebben wij in Nederland nou juist paal en perk gesteld, en dat blijft zo, aldus Dijsselbloem op RTLZ. Het zijn vooral de echte grote zakenbanken die drijven op de bonuscultuur en ,,daar zie ik in Nederland echt geen ruimte voor, niet in de wet maar ook niet in het maatschappelijk klimaat”.

Andere banken en financiële instellingen zouden de financiële sector in Nederland kunnen versterken, aldus Dijsselbloem.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.