Minder sterke groei economie Japan verwacht

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) – De Japanse economie zal dit lopende boekjaar aanzienlijk minder sterk groeien dan eerder werd gedacht. Ook de inflatie zal beduidend lager uitvallen. Dat blijkt uit nieuwe ramingen die de Japanse regering woensdag naar buiten heeft gebracht.

De groei in het gebroken boekjaar dat in april is begonnen wordt nu geschat op 0,9 procent, terwijl in januari nog op een vooruitgang met 1,7 procent werd gerekend. De inflatie komt naar verwachting uit op 0,4 procent, van een eerder voorspelde 1,2 procent.

De zwakkere prognoses voor de derde economie van de wereld kunnen er toe leiden dat premier Shinzo Abe besluit tot nieuwe stimuleringsmaatregelen. Naar verluidt wordt een economisch steunprogramma van 20 biljoen yen (ruim 173 miljard euro) overwogen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.