Miljardenovername voor Danone

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – De Franse voedselfabrikant Danone, de grootste producent van yoghurt ter wereld, koopt de Amerikaanse producent van sojamelk en andere biologische voedingsmiddelen WhiteWave Foods. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Het is de grootste overname van Danone sinds 2007.

Het Franse concern heeft zo’n 10 miljard dollar (circa 9 miljard euro) over voor WhiteWave, dat bekend is van merken als Alpro en Silk. Dat komt voor aandeelhouders neer op 56,25 dollar per aandeel, 19 procent meer dan de slotkoers van WhiteWave Foods op woensdag.

De grootste overname van Danone ooit was die van het Nederlandse Numico in 2007. Destijds werd er voor die voedingsmiddelenproducent 12,3 miljard euro betaald.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.