‘Markt voor vliegtuigen blijft hard groeien’

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

FARNBOROUGH (ANP) – De vraag naar commerciële vliegtuigen blijft de komende decennia sterk groeien. De recente onrust op de financiële markten en de vertroebelde economische vooruitzichten veranderen daar niets aan, stelde vliegtuigbouwer Boeing maandag op de openingsdag van de luchtvaartshow in Farnborough.

Het Amerikaanse concern gaat ervan uit dat luchtvaartmaatschappijen wereldwijd de komende twintig jaar 39.620 nieuwe toestellen zullen aanschaffen ter waarde van in totaal zo’n 5900 miljard dollar. Dat zijn er ruim 4 procent meer dan in de marktprognose van vorig jaar.

,,Ondanks de recente ontwikkelingen op de financiële markt, zal de luchtvaartsector op de lange termijn blijven groeien”, aldus marketingdirecteur Randy Tinseth van Boeing. ,,De commerciële vloot verdubbelt zelfs in omvang.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.