Lagere opening verwacht op Wall Street

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met verlies. Op de eerste dag van de verkorte handelsweek volgen de graadmeters de Europese en Aziatische beurzen omlaag.

De Amerikaanse beurzen bleven maandag gesloten vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag. Vrijdag noteerde Wall Street nog de vierde winstdag op rij. De Dow-Jonesindex eindigde daarbij 0,1 procent hoger op 17.949,37 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2102,95 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent tot 4862,57 punten.

De agenda voor beleggers is dinsdag vrij mager. Vlak na opening verschijnen cijfers over de economische activiteit in de regio rond New York, gevolgd door de ontwikkeling van de fabrieksorders in de VS in mei.

Olieprijs

Verder zet de dalende olieprijs de markt mogelijk onder druk. Voor de opening van de beurzen in New York stonden de prijzen van Amerikaanse olie en Brent bijna 3 procent in de min.

Autoproducent Tesla leek op weg naar een negatieve opening. De fabrikant van elektrische auto’s gaf maandag aan dat de productie in het tweede kwartaal lager was dan eerder werd voorspeld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.