Kleine plus voor beurs Amsterdam

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is dinsdag met een kleine winst geopend. De AEX-index op Beursplein 5 laat daarmee nu al vier dagen op rij hogere standen optekenen. Het sentiment wordt gesteund door de hogere slotkoersen in New York en Azië.

De AEX stond kort na aanvang 0,4 procent hoger op 442,50 punten. De MidKap ging 0,5 procent vooruit tot 616,88 punten. In Parijs, Frankfurt en Londen waren winsten te zien tot 0,5 procent.

Bij de hoofdfondsen op het Damrak was Aegon de grootste daler met een min van 2,6 procent. De verkoop van zijn Britse lijfrenteportefeuille zadelt de verzekeraar op met een veel groter boekverlies dan aanvankelijk was geschat. De tegenvaller is het gevolg van de onrust op de financiële markten van de laatste weken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.