Klein verlies voor Amsterdamse beurs

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een klein verlies aan de handelsdag begonnen. Ook de andere graadmeters in Europa begonnen overwegend in het rood.

De AEX stond kort na de openingsbel 0,5 procent lager op 433,07 punten. De MidKap speelde 0,4 procent kwijt tot 605,32 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt verloren tot 0,6 procent. De beurs in Londen steeg 0,3 procent.

Banken weten op Beursplein 5 de aandacht op zich gericht. ABN AMRO (min 1,3 procent), ING (min 1,5 procent) en Van Lanschot (min 0,2 procent) stemmen in met een coulantere compensatieregeling voor mkb-ondernemers met rentederivaten. De financiële instellingen hebben daarvoor extra voorzieningen genomen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.