Jumbo en Heineken bakkeleien over bierkratjes

04 juli 2016Leestijd: 1 minuut

VEGHEL (ANP) – Jumbo overweegt ,,juridische stappen” tegen Heineken omdat de super geen kratjes bier meer geleverd krijgt. De keten zegt al enige tijd met Heineken in conflict verwikkeld te zijn, en bracht dit maandag naar buiten in paginagrote advertenties in diverse ochtendkranten.

De bierbrouwer kan de kratten volgens Jumbo niet leveren omdat ze ,,naar eigen zeggen onze vraag niet aankunnen”. Maar de grootgrutter uit Veghel vermoedt dat er nog een andere reden is. ,,Heineken vindt namelijk dat wij de kratten over een lange periode te goedkoop aan u aanbieden.” Jumbo heeft nu juist een actie, waarbij klanten een tweede krat voor de halve prijs kunnen aanschaffen.

Heineken benadrukt in een reactie retailers ,,helemaal vrij te laten” in het invullen van hun promoties en prijsstelling. Volgens een woordvoerder voeren Heineken en Jumbo inmiddels ,,constructieve gesprekken” over het verschil van inzicht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.