‘Italië heeft kapitaalplan voor Monte Paschi’

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

SIENA (ANP) – De Italiaanse regering heeft een kapitaalplan opgesteld om Banca Monte dei Paschi di Siena te hulp te schieten. Daarmee moet voorkomen worden dat de oudste bank ter wereld verder in de problemen raakt, meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van een ingewijde na berichtgeving van Italiaanse media.

Het plan dat wordt overwogen bestaat volgens de Italiaanse krant La Stampa uit het opkopen van converteerbare obligaties door de overheid en een kapitaalinjectie van 3 miljard euro via het staatsfonds dat bedoeld is voor banken met moeilijkheden. Woordvoerders van de Italiaanse regering en van Monte dei Paschi wilden niet reageren.

Het geven van staatssteun is gebonden aan strenge Europese regels. Italië denkt gebruik te kunnen maken van een uitzondering in de bankenresolutie, omdat Monte dei Paschi dreigt te zakken voor de aankomende Europese stresstest van de financiële sector.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.