economie

Hogere opening op Wall Street

14 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst aan de handelssessie begonnen. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de graadmeters in Azië en Europa. Beleggers in de Verenigde Staten verwerken onder meer de kwartaalresultaten van JPMorgan Chase en Delta Air Lines.

De leidende Dow-Jonesindex stond vlak na de opening 0,7 procent in de plus op 18.499 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,6 procent naar 2166 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,7 procent hoger op 5041 punten.

JPMorgan Chase won in de vroege handel 2,5 procent. De bank zag de winst in het tweede kwartaal licht dalen, maar de bank presteerde wel beter dan door analisten was voorzien. Delta Air Lines zag de winst juist stijgen, maar moest genoegen nemen met een lagere omzet. De luchtvaartmaatschappij kondigde aan komend najaar het mes te zetten in haar vluchtaanbod. Beleggers zetten daarop het aandeel 3,7 procent hoger.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.