‘Fusie Ziggo en Vodafone slecht voor markt’

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Consumentenbond maakt zich zorgen over het voorgenomen samengaan van Ziggo en Vodafone Nederland. Door de toenemende consolidatie in de telecommarkt blijft er op termijn te weinig concurrentie over, schrijft de belangenorganisatie in een brief aan de Europese Commissie.

Vodafone en Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, kondigden in februari aan dat zij hun Nederlandse activiteiten willen samenvoegen. Daardoor ontstaat na KPN een tweede speler in Nederland die vaste en mobiele diensten kan aanbieden via eigen, landelijk dekkende netwerken.

Volgens directeur Bart Combée van de Consumentenbond was Vodafone er in een eerder stadium zelf voorvechter van dat een derde partij nodig is voor voldoende keuzevrijheid voor consumenten. Nu zou slechts een ,,duopolie” overblijven op de Nederlandse markt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.