Europese beurzen sluiten met winst

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met winst gesloten. Het sentiment onder beleggers werd gesteund door het sterke Amerikaanse banencijfer van vrijdag. Ook de bekendmaking dat Andrea Leadsom in het Verenigd Koninkrijk de weg heeft vrijgemaakt voor het premierschap van Theresa May werd positief ontvangen.

De AEX-index in Amsterdam sloot voor de derde handelsdag op rij met winst en eindigde 1,6 procent hoger op 440,75 punten. De MidKap ging 2,4 procent omhoog tot 613,86 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt gingen 1,8 en 2,1 procent omhoog, de FTSE in Londen klom 1,4 procent.

De grootste winnaar in de AEX, die geen verliezers kende, was met een plus van 5,6 procent staalbedrijf ArcelorMittal. Ook uitzender Randstad deed het goed met een winst van 4,7 procent, dankzij een positiever beleggingsadvies van Credit Suisse.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.