Europese beurzen rukken verder op

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zetten hun opmars maandagmiddag voort. Het sterke Amerikaanse banencijfer van vrijdag blijft zorgen voor een positief sentiment bij beleggers. De bekendmaking dat Andrea Leadsom in het Verenigd Koninkrijk de weg heeft vrijgemaakt voor het premierschap van Theresa May werd eveneens positief ontvangen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde omstreeks 15.40 uur 1,3 procent hoger op 439,60 punten. De MidKap ging 2,3 procent omhoog tot 612,87 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt gingen 1,6 en 1,7 procent omhoog, de FTSE in Londen klom 1,1 procent.

De AEX werd met een plus van 5,5 procent aangevoerd door staalbedrijf ArcelorMittal. Ook uitzender Randstad deed het goed met een winst van 4,8 procent, dankzij een positiever beleggingsadvies van Credit Suisse. In de MidKap boekte onder meer Arcadis een forse winst. Het adviesbureau noteerde 5,6 procent hoger.

Frankfurt

In Frankfurt steeg ThyssenKrupp ruim 5 procent. Het Duitse staalbedrijf is in gesprek met het Indiase Tata Steel, het moederconcern van de Hoogovens in IJmuiden, over mogelijke samenwerking. Branchegenoot Salzgitter tekende een winst van meer dan 4 procent op.

In Parijs klom vliegtuigbouwer Airbus 2,4 procent. Naar verluidt is het bedrijf dicht bij een order voor honderd toestellen van AirAsia ter waarde van meer dan 12 miljard dollar. Maandag begint de luchtvaartshow bij het Britse Farnborough ,waar vaak grote deals wereldkundig worden gemaakt.

De euro noteerde 1,1070 dollar, tegen 1,1042 dollar bij het slot in Europa vrijdag. Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder bij 45,51 dollar per vat. De prijs van Brentolie steeg ook 0,2 procent, tot 46,79 dollar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.