Europese beleggers nemen adempauze

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenmarkten zijn woensdag zonder al te grote verschuivingen aan de handel begonnen. Na vier dagen op rij waarin de koersen stevig opliepen, ontbreekt het aan nieuws dat opnieuw een uitbundige stijging rechtvaardigt.

In Amsterdam stond de toonaangevende AEX-index na een paar minuten handel 0,1 procent in de plus op 445,97 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 622,44 punten. De belangrijkste graadmeters in Parijs en Frankfurt stegen respectievelijk 0,4 en 0,1 procent, die in Londen stond een fractie in de min.

Gemalto was de sterkste stijger in de AEX. Analisten van Citi hebben een koopadvies afgegeven voor de specialist op het gebied van digitale beveiliging. Bij de kleinere fondsen won wetenschappelijk uitgever Brill ruim 7 procent na sterke kwartaalresultaten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.