Drie pensioenfondsen moeten nu al korten

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Drie kleine pensioenfondsen moeten dit jaar al korten op hun pensioenen. Dit raakt ongeveer 9000 deelnemers en vijfhonderd gepensioneerden, meldde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag.

Er hangen al enige tijd nieuw pensioenverlagingen in de lucht. De toezichthouder heeft de afgelopen maanden van wel 183 fondsen herstelplannen moeten beoordelen. Welke drie fondsen daarvan nu precies moeten korten, maakte DNB niet bekend. Ook is niet duidelijk hoeveel de betrokken deelnemers er gemiddeld op achteruitgaan. Verreweg de meeste fondsen hadden voor dit jaar nog geen kortingsmaatregelen opgenomen.

Mede door de extreem lage rente staat de pensioensector er financieel niet goed voor. DNB zei in mei al dat er volgend jaar voor 1,8 miljoen Nederlanders een beperkte korting op hun pensioen dreigt, als de situatie bij de pensioenfondsen de komende tijd niet verbetert.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.