Dijsselbloem tevreden met derivatenregeling

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is tevreden met de nieuwe compensatieregeling voor ondernemers die de dupe zijn geworden van ondeugdelijke rentederivaten. De regeling doet volgens de bewindsman recht aan de belangen van de ondernemers en is daarnaast ,,goed en efficiënt uitvoerbaar”.

Dijsselbloem zei dat met de uniforme schaderegeling een einde kan komen aan vaak langslepende derivatenproblemen bij kleine tot middelgrote bedrijven. ,,Zij kunnen samen met hun bank eindelijk een streep zetten onder dit onverkwikkelijke dossier”, aldus de minister.

Belangen- en claimorganisaties die het gros van de gedupeerden vertegenwoordigen, steunen de nieuwe regeling. Datzelfde geldt voor de meeste betrokken banken. Alleen Rabobank en Deutsche Bank hebben hun medewerking nog niet toegezegd. Dijsselbloem riep hen op dat zo snel mogelijk alsnog te doen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.