Daimler presteert boven verwachtingen

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

STUTTGART (ANP) – Autoconcern Daimler heeft zijn bedrijfsresultaat ,,significant” boven de verwachtingen van de markt zien uitkomen. Dat maakte de maker van Mercedes-Benz en vrachtwagens maandag bekend in een tussentijdse handelsupdate.

Het bedrijfsresultaat (ebit), aangepast voor eenmalige posten, kwam in het tweede kwartaal uit op een kleine 4 miljard euro, tegenover 3,7 miljard een jaar eerder. Bij Mercedes-Benz, dat vorige week al bekendmaakte verkooprecords in alle regio’s te hebben verbroken, kwam het bedrijfsresultaat uit op 2,2 miljard euro.

Mercedes-Benz verkocht in de eerste zes maanden van het jaar voor het eerst meer dan een miljoen auto. Vooral in China werd veel terreinwinst geboekt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.