Caravan- en camperverkoop in de lift

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BUNNIK (ANP) – De verkoop van nieuwe caravans en campers is in de eerste helft van dit jaar verder toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisaties BOVAG en KCI maandag hebben gepubliceerd.

Nederlandse kampeerders kochten in de eerste jaarhelft bijna 4300 nieuwe caravans. Dat is 4,7 procent meer dan een jaar eerder. De verkoop van tweedehands sleurhutten zakte daarentegen met 2,7 procent, tot een kleine 6300.

Er werden in totaal bijna 1100 nieuwe campers verkocht. Dat komt neer op een stijging van ruim 14 procent. Het aantal tweedehands kampeerwagens dat via een vakhandel van eigenaar wisselde, nam met 6,1 procent toe tot bijna 3500.

Vergrijzing

Bovag en KCI meldden eerder dit jaar al dat het aantal campers in ons land in tien jaar tijd bijna is verdubbeld. De branche dankt dit grotendeels aan de vergrijzing. Met name ouderen kunnen zich zo’n kampeerwagen veroorloven, én hebben de tijd om ermee op pad gaan.

,,Maar ook steeds meer jonge gezinnen kiezen weer voor de camping”, aldus de brancheorganisaties. Daarmee wint ook de caravan aan populariteit. Dat is de laatste jaren weleens anders geweest. Tussen 2004 en 2014 daalde de verkoop van caravans voortdurend, mede door de economische malaise.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.