Boete Corendon voor onjuiste prijsvermelding

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Reisorganisatie Corendon moet van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een boete betalen van 350.000 euro. Het bedrijf adverteerde op de eigen website met prijzen voor pakketreizen en losse vliegtickets waar niet alle bijkomende kosten in waren verwerkt.

Wie een vakantie wil boeken, moet een keuze kunnen maken op basis van de werkelijke kosten, zei ACM-bestuurder Anita Vegter woensdag. ,,Reisaanbieders moeten daar duidelijk over zijn, zodat consumenten de verschillende aanbiedingen kunnen vergelijken.”

De ACM heeft reisaanbieders eerder gewezen op hun verplichting om alleen te adverteren met prijzen waar alle onvermijdbare kosten al in zijn opgenomen. ,,Nu treden wij op tegen aanbieders die consumenten misleiden met niet-transparante prijzen”, aldus Vegter.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.