Beurzen veren op na sterk banencijfer

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen schoten vrijdag in de middaghandel omhoog. Beleggers reageerden op onverwacht sterke cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

In Amsterdam noteerde de AEX-index rond 14.40 uur 1,3 procent in de plus op 431,85 punten. De MidKap steeg 1,6 procent tot 594,90 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt gingen 1,4 en 1,8 procent omhoog. De FTSE in Londen bleef wat achter, met een winst van 0,5 procent.

Het bericht dat vorige maand per saldo 287.000 nieuwe banen zijn gecreëerd in de Verenigde Staten zette stevige druk op de waarde van de euro. De sterke banengroei kan een nieuwe renteverhoging in de VS dichterbij brengen, wat de dollar aantrekkelijker maakt. De euro zakte naar 1,1030 dollar, tegen 1,1085 dollar vlak voor de publicatie van de cijfers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.