Beurzen New York gaan verder omlaag

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn woensdag lager geopend, waarmee de neergang van een dag eerder wordt doorgezet. De zorgen over de brexit en de zwakkere wereldeconomie blijven de handel parten spelen. Ook in Europa en Azië gingen de markten stevig omlaag.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,4 procent lager op 17.765 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 2079 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,6 procent lager op 4795 punten.

Beleggers in New York verwerken cijfers over de Amerikaanse handel en de dienstensector in de Verenigde Staten. Ook worden om 20.00 uur (Nederlandse tijd) de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve naar buiten gebracht. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over het rentebeleid van de Fed.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.