Beleggers wachten op banenrapport VS

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is vrijdag zonder grote uitslagen geopend. Beleggers in Europa kijken vooral uit naar het belangrijke banenrapport uit de Verenigde Staten dat later op de dag naar buiten komt. Dat banencijfer kan van invloed zijn op het rentebeleid van de Federal Reserve.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na opening vrijwel vlak op 426,51 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 583,99 punten. In Parijs, Frankfurt en Londen werden winsten tot 0,2 procent behaald.

In Amsterdam staat Air France-KLM in de belangstelling na publicatie van de vervoerscijfers over juni. Bij Air France, waar een kwart van de piloten vorige maand het werk enkele dagen neerlegde, nam het aantal vervoerde passagiers met bijna 6 procent af naar 4,3 miljoen. KLM bracht in juni 2,7 miljoen reizigers naar hun bestemming. Dat was 4,7 procent meer dan een jaar eerder.

Verder werd bekend dat financieel directeur Pierre-Franois Riolacci van Air France-KLM vertrekt om aan de slag te gaan bij het Deense schoonmaak-, beveiligings- en cateringbedrijf ISS. Het aandeel Air France-KLM noteerde in de MidKap 3 procent in de min.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.