economie

Barbie stuwt resultaten Mattel

21 juli 2016Leestijd: 1 minuut

EL SEGUNDO (ANP) – De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft in het afgelopen kwartaal de omzet uit de verkoop van Barbie-poppen zien toenemen. Daardoor viel het verlies van de onderneming lager uit dan waar analisten gemiddeld vanuit gingen.

Mattel zag zijn omzet met 3,1 procent dalen tot 957 miljoen dollar (868 miljoen euro). Onder de streep resteerde een verlies van 2 dollarcent per aandeel. Hier werd door kenners op gemiddeld 5 dollarcent verlies per aandeel gerekend. De omzet uit de wereldwijde verkoop van Barbies steeg met 23 procent.

Mattel profiteert meer en meer van het onlangs ingezette actieplan om de resultaten te verbeteren. Een van de speerpunten daarbij is om Barbie, het belangrijkste product van Mattel, weer te laten floreren ondanks de stevige concurrentie van poppen van bijvoorbeeld Disney’s Frozen of Princess.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.