Amerikaanse beurzen op winst

12 juli 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York lieten dinsdag opnieuw winsten zien. Net als in Europa kreeg de handel een steuntje in de rug van de verminderde politieke onzekerheid in Groot-Brittannië en de verwachting voor meer steunmaatregelen in Japan.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent hoger op 18.359 punten. Daarmee beweegt de index zich rond een recordniveau. De bredere S&P 500, die maandag al naar een record ging, koerste 0,8 procent hoger op 2155 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,8 procent bij 5029 punten.

Vooral bankaandelen waren in trek. Goldman Sachs en JP Morgan behoorden tot de sterkste stijgers in de Dow. Zij wonnen tot 3 procent. Ook olieconcerns Chevron en ExxonMobil deden het goed, geholpen door de sterk toegenomen olieprijzen. Hun aandelen koersten tot 1,4 procent hoger.

DuPont

Koploper in de lijst van Dow-fondsen was evenwel chemieconcern DuPont, met een plus van 3,2 procent. Onderaan stond Wal-Mart, dat 1 procent kwijtspeelde.

Het cijferseizoen op Wall Street is inmiddels weer begonnen. Maandag nabeurs was aluminiumconcern Alcoa de eerste die met resultaten naar buiten kwam. Het bedrijf zag zowel winst als omzet dalen. Alcoa noteerde 0,9 procent in de min.

Seagate

Hardeschijvenmaker Seagate Technology was ook erg in trek, met een winst van bijna 22 procent. Het concern kondigde aan 6500 banen te schrappen, terwijl eerder een plan was aangekondigd voor 1600 ontslagen. Het bedrijf heeft te maken met de aanhoudende daling van pc-verkopen.

AMC Entertainment ging 6,7 procent omhoog. De bioscoopketen kondigde aan om branchegenoot Odeon & UCI Cinemas Group over te nemen van investeerder Terra Firma. Met de deal is ruim 1,2 miljard dollar gemoeid.

Euro

Printerproducenten Xerox en R.R. Donnelley & Sons kregen er verder respectievelijk 2,1 en 2,4 procent bij. Xerox zou in gesprek over een overname van zijn branchegenoot.

Amerikaanse olie werd 4,4 procent duurder bij 46,74 dollar per vat. De prijs van Brentolie steeg 4,6 procent tot 48,38 dollar per vat. Oliekartel OPEC verwacht dat de vraag naar zijn olie in 2017 toeneemt.

De euro noteerde 1,1073 dollar, tegen 1,1070 dollar bij het slot in Europa eerder op de dag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.