Alcoa verzorgt positieve opening cijferseizoen

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

PITTSBURGH (ANP) – De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft maandag de kwartaalcijferperiode afgetrapt met meevallende berichten. De omzet en de winst van het concern, dat ook auto- en vliegtuigonderdelen maakt, daalden. Ze overtroffen echter de verwachtingen die door persbureau Bloomberg geraadpleegde analisten gemiddeld hadden.

De omzet van het 128 jaar oude bedrijf zakte van 5,9 miljard naar 5,3 miljard dollar. Daarmee lagen de opbrengsten iets hoger dan het bedrag van 5,27 miljard waar op werd gerekend. De meevaller kwam onder meer op het conto van de auto- en vliegtuigonderdelendivisies, die de druk van lagere aluminiumprijzen deels opvingen.

Het concern, dat bezig is met een splitsing in een bedrijf voor aluminiumproductie en mijnbouw en één voor ontwikkeling van halffabricaten, zag zijn omzet met 14 procent gedrukt worden door dalende prijzen van aluminium en andere metalen. Overnames en groei op eigen kracht droegen aan de andere kant 4 procent bij aan de omzetontwikkeling.

De nettowinst zakte van 140 miljoen naar 135 miljoen dollar. De winst exclusief eenmalige posten was 213 miljoen dollar, wat overeenkomt met 15 cent per aandeel. Hier rekenden analisten door de bank genomen op 9 cent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.