economie

AkzoNobel houdt last van onzekere markt

19 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – AkzoNobel blijft last houden van de matige economische ontwikkelingen in veel van zijn markten. Het verf- en chemieconcern wist zijn verkopen vorig kwartaal licht op te voeren, maar kampte opnieuw met dalende prijzen en negatieve wisselkoerseffecten.

AkzoNobel meldde dinsdag een omzet van 3,7 miljard euro over het tweede kwartaal. Dat was 6 procent minder dan een jaar eerder. Ook de nettowinst zakte met 6 procent, naar 321 miljoen euro, maar dat kwam vooral door eenmalige meevallers die vorig jaar konden worden bijgeschreven. Het bedrijfsresultaat (ebit) verbeterde met 9 procent, tot 491 miljoen euro.

Akzo gaf aan dat de marktomstandigheden de komende tijd onzeker blijven ,,met uitdagende omstandigheden in verschillende landen en segmenten”. De prijzen blijven onder druk staan, terwijl de tegenwind op de valutamarkt evenmin afneemt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.