Airbus snijdt fors in productie A380

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

FARNBOROUGH (ANP) – Airbus schroeft het productietempo van de A380, ’s werelds grootste passagiersvliegtuig, de komende jaren sterk terug. Waar vorig jaar nog 27 toestellen werden afgeleverd, zijn dat er in 2018 nog maar twaalf.

Dat heeft de Europese vliegtuigbouwer woensdag laten weten tijdens een bijeenkomst met analisten op de luchtvaartshow in Farnborough. Het bedrijf heeft al geruime tijd geen grote bestellingen meer binnengekregen voor de A380. Er staan momenteel nog 126 orders open.

De stapsgewijze productieverlaging betekent dat ook de kosten flink verder omlaag zullen moeten. Bij het huidige tempo draait Airbus quitte op de productie van de A380. Dat zal niet langer lukken als de vaste lasten over ruim de helft minder afgeleverde kisten kunnen worden uitgesmeerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.