economie

Ahold en Delhaize verkopen winkels in VS

14 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ZAANDAM (ANP) – Ahold en Delhaize verkopen in totaal 86 Amerikaanse supermarkten, om goedkeuring te krijgen voor hun voorgenomen fusie. Dat maakte Ahold donderdag bekend.

De winkels liggen in gebieden waar Ahold en het Belgische Delhaize allebei actief zijn. Met de verkoop hopen beide bedrijven toestemming te krijgen van de Amerikaanse toezichthouder FTC voor hun samensmelting. De FTC onderzoekt de gevolgen van de fusie voor de Amerikaanse markt momenteel en moet zijn licht over de nu genomen maatregel nog laten schijnen.

Ahold en Delhaize voeren de nu aangekondigde verkoop alleen uit als ze daadwerkelijk mogen fuseren. De concerns herhaalden donderdag de verwachting dat de fusie nog deze maand kan worden afgerond.

Overlap

De megafusie tussen Albert Heijn-eigenaar Ahold en het Belgische Delhaize werd eind juni vorig jaar aangekondigd. Door de samensmelting ontstaat een bedrijf met ruim 6500 winkels in Europa en de Verenigde Staten, waar circa 375.000 medewerkers meer dan 50 miljoen klanten bedienen.

De ondernemingen denken met hun samengaan veel geld te kunnen besparen op onder meer inkoop- en overheadkosten. Op geografisch vlak hopen de bedrijven elkaar vooral in de Verenigde Staten te versterken. Zowel Delhaize als Ahold is actief aan de oostkust van het land, maar ze hebben slechts in een paar staten overlap.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.