economie

Winst- en omzetgroei voor Ahold

01 juni 2016Leestijd: 1 minuut

ZAANDAM (ANP) – Ahold heeft de winst en omzet in het eerste kwartaal zien groeien. Het supermarktconcern dankt dat naar eigen zeggen aan ,,solide prestaties” in zijn winkels en een aanhoudend sterke toename van de onlineverkopen.

Ahold realiseerde een winst van 241 miljoen euro, zo maakte het woensdag bekend. Dat is 13,3 procent meer dan een jaar eerder. De opbrengsten kwamen uit op bijna 11,8 miljard euro, 4,3 procent meer dan in de eerste drie maanden van vorig jaar.

Het concern zag de consumentenomzet online met ruim 27 procent aandikken. In Nederland boeken de online-activiteiten bol.com en ah.nl in de verslagperiode een groei van de consumentenomzet van meer dan 30 procent, zo merkte topman Dick Boer op.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.