economie

Wall Street zet punt achter winstreeks

09 juni 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De effectenbeurzen in New York zijn donderdag lager geopend, na de winsten van eerder deze week. Bij die opmars bereikte de brede S&P 500 woensdag bijna een nieuw recordniveau. Na dagenlange stijgingen gaan de olieprijzen nu omlaag. Verder verwerken beleggers op Wall Street nieuwe berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,3 procent lager op 17.984 punten. De S&P ging 0,4 procent omlaag tot 2110 punten en de technologiebeurs Nasdaq zakte 0,4 procent tot 4952 punten.

Voorbeurs werd gemeld dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week met 4000 zijn gedaald tot 264.000. Het is het eerste cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt dat verschijnt na de publicatie van een buitengewoon tegenvallend banenrapport vorige week vrijdag. Dat banenrapport heeft de markten ervan overtuigd dat de Federal Reserve volgende week de rente nog niet zal gaan verhogen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.