economie

Wall Street hoger op stijgende olieprijs

08 juni 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De effectenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handelsdag in de plus. Beleggers kregen weinig richtinggevend nieuws, maar zagen wel de olieprijs verder oplopen.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent hoger op 17.973 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging ook 0,2 procent vooruit tot 2116 punten. Technologiebeurs Nasdaq won eveneens 0,2 procent tot 4973 punten.

Uit gegevens van energiebureau EIA bleek dat de olievoorraden in de Verenigde Staten met ruim 3,2 miljoen vaten zijn gekrompen. Amerikaanse olie werd daarop 1,1 procent duurder tot 50,90 dollar per vat. De prijs van Brentolie steeg 1,4 procent naar 52,19 dollar per vat.

Bij de bedrijven kelderde de waarde van de maker van pinapparatuur VeriFone met bijna een kwart. Het bedrijf wist met zijn kwartaalcijfers niet te overtuigen en kondigde daarbij een grote reorganisatie aan. VeriFone zegt last te hebben van lage prijzen in Azië en van tegenvallers bij de implementatie van chiptechnologie in de VS.

Lululemon steeg 3,2 procent. De yogakledingproducent zette over de afgelopen drie maanden 5 procent minder winst in de boeken dan een jaar eerder. Wel werd de verwachting voor het hele jaar naar boven bijgesteld.

Biobrandstofbedrijf Gevo schoot ruim 92 procent omhoog. Alaska Airlines heeft twee vluchten uitgevoerd met vliegtuigen die op hernieuwbare brandstof op basis van alcohol vlogen. De brandstof van Gevo kan veel kostenvoordelen bieden.

De euro was 1,1406 dollar waard tegen 1,1401 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.