economie

Wall Street doet stapje terug

09 juni 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York deden donderdag een stapje terug, na de winsten van eerder deze week. Vooral de financiële sector zette de graadmeters onder druk. Daarnaast deed ook de daling van de olieprijzen het sentiment geen goed.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent lager op 17.973 punten. De S&P ging 0,2 procent omlaag tot 2114 punten en de technologiebeurs Nasdaq zakte 0,3 procent tot 4960 punten.

Banken als Goldman Sachs, Wells Fargo en Bank of America verloren tot 1,6 procent. De fondsen gingen gebukt onder de aanhoudende zorgen over de staat van de wereldeconomie.

Olie

De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,2 procent tot 50,61 dollar per vat. Brent noteerde 0,9 procent lager op 52,03 dollar. In het kielzog gingen oliedienstverleners als Schlumberger, Halliburton en Baker Hughes mee omlaag. Gasbedrijf Chesapeake Energy stond 4,3 procent lager, na een adviesverlaging door RBC.

Producent van bedrijfssoftware Oracle verloor 1,1 procent. Een rechter heeft een voor Oracle tegenvallende uitspraak gedaan in een zaak tegen Google-moederconcern Alphabet over het gebruik van software.

Restoration Hardware

De luxueuze woninginrichter Restoration Hardware verloor ruim een vijfde van zijn beurswaarde. Het bedrijf leed een onverwacht kwartaalverlies en heeft zijn winstverwachting voor het gehele jaar verlaagd.

J.M. Smucker kende wel een mooie beursdag. De voedingsmiddelenproducent won 7,5 procent nadat het bedrijf goede verkoopcijfers over het afgelopen kwartaal kon overleggen.

Euro

Voorbeurs werd gemeld dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week met 4000 zijn gedaald tot 264.000. Het is het eerste cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt dat verschijnt na de publicatie van een buitengewoon tegenvallend banenrapport vorige week vrijdag. Dat banenrapport heeft de markten ervan overtuigd dat de Federal Reserve volgende week de rente nog niet zal gaan verhogen.

De euro was 1,1317 dollar waard, tegen 1,1327 dollar aan het slot van de Europese handel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.