economie

Slecht banencijfer VS drukt beurzen

03 juni 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag overwegend met rode cijfers het weekeinde ingegaan. Tegenvallende berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt werden slecht ontvangen door beleggers in Europa.

In Amsterdam eindigde de AEX-index 0,5 procent lager op 445,31 punten. De MidKap zakte 0,2 procent naar 664,97 punten. Parijs en Frankfurt leverden 1 procent in. De Londense FTSE noteerde een plus van 0,4 procent.

Uit een eerste schatting bleek vrijdag dat vorige maand per saldo slechts 38.000 banen zijn gecreëerd in de Amerikaanse economie, tegen 123.000 in de voorgaande maand. Die afname, tot het laagste peil in bijna zes jaar, was veel sterker dan verwacht. Mogelijk besluit de Federal Reserve vanwege het teleurstellende banencijfer nog even te wachten met een renteverhoging.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.