economie

Positief beeld op Aziatische beurzen

07 juni 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurzen in Azië zijn dinsdag met winst de handel uitgegaan. In Japan profiteerde de Nikkei-index onder meer van een zwakkere yen, die aan waarde inboette nadat Fed-president Janet Yellen maandag andermaal aangaf de rente in de VS geleidelijk aan te zullen verhogen.

De Nikkei-index sloot 0,6 procent hoger op 16.675,45 punten. Energiebedrijven behoorden in Tokio tot de sterkste stijgers, onder meer door de verdere stijging van de olieprijs. Zo won zwaargewicht Inpex, Japans grootste olie- en gaswinningsbedrijf, 4,4 procent aan beurswaarde.

Opvallend was ook de winst voor elektronicaconcern Pioneer (plus 0,9 procent), nadat de topman van het bedrijf aangaf voor het eerst in tien jaar dividend uit te willen keren. Dat geldt voor het boekjaar dat eindigt in 2018.

Ook de Kospi-index in Seoul (plus 1,3 procent) en de All Ordinaries in Sydney (plus 0,2 procent) sloten de handelsdag met winst. In Hongkong werd tussentijds een plus van 0,9 procent neergezet. De index in Shanghai stond nagenoeg vlak.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.