economie

Nikkei sluit rustige sessie met winst

03 juni 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een kleine winst de handel uitgegaan. Beleggers deden rustig aan in afwachting van het banenrapport van de Amerikaanse overheid later op de dag, dat mogelijk meer duidelijkheid schept over een aanstaande renteverhoging in de Verenigde Staten.

De handelsvolumes in Tokio waren laag. De Nikkei-index sloot uiteindelijk met een winst van 0,5 procent op 16.642,23 punten.

De geplaagde airbagmaker Takata won 1,6 procent. Investeerders Bain Capital en Asia Capital zouden zich in de overnamestrijd om het bedrijf hebben gemengd. Eerder werd bekend dat KKR de helpende hand toe wil steken. Takata is in moeilijkheden geraakt door een defect in het opblaasmechanisme van zijn airbags, die daardoor kunnen ontploffen.

Positief

Computermaker Fujitsu zag zijn beurswaarde 3,4 procent dalen na berichten over reorganisatiekosten bij het bedrijf, die fors duurder uit zouden vallen dan eerder voorzien.

Elders in de regio was het beeld overwegend positief. De All Ordinaries in Sydney won 0,7 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng in de middaghandel 0,6 procent hoger en ook in Shanghai werd tussentijds een plus van 0,3 procent op de borden gezet. De Kospi in Seoul sloot nagenoeg vlak.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.