economie

Nikkei sluit met klein verlies

06 juni 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio is maandag met een klein verlies gesloten. Beleggers verwerkten de tegenvallende banencijfers uit de Verenigde Staten van vrijdag. Die stuwden de waarde van de Japanse yen ten opzichte van de dollar.

De toonaangevende Nikkei-index sloot met een verlies van 0,4 procent op 16.580,03 punten, waarbij vooral belangrijke exportbedrijven verliezen leden. Verder viel bierbrouwer Asahi (min 2,2 procent) op. Het bedrijf dat onlangs al Grolsch en Peroni overnam zou volgens Sunday Times ook interesse hebben in de Oost-Europese bieren van SABMiller, zoals Pilsner Urquell. Asahi sprak die interesse echter tegen.

De andere aandelenbeurzen in de regio toonden een wisselend beeld. De Kospi in Seoul sloot nagenoeg onveranderd, terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,7 procent won. In Hongkong noteerde de Hang Seng in de middaghandel 0,2 procent in de min, Shanghai leverde 0,3 procent in.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.