economie

‘Lager begin beurshandel Wall Street’

09 juni 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (AFN) – De effectenbeurzen in New York koersen donderdag af op een lagere opening van de handel, na de winsten van eerder deze week. Daarbij bereikte de brede S&P 500 bijna een nieuw recordniveau. De olieprijzen gaan omlaag na de recente opmars. Verder verwerken beleggers op Wall Street nieuwe berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Voorbeurs werd gemeld dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week met vierduizend zijn gedaald tot 264.000. Het is het eerste cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt dat verschijnt na de publicatie van een buitengewoon tegenvallend banenrapport vorige week vrijdag. Dat banenrapport heeft de markten ervan overtuigd dat de Federal Reserve volgende week de rente nog niet zal gaan verhogen.

Bij de fondsen kan de producent van bedrijfssoftware Oracle op belangstelling rekenen. Een rechter heeft een voor Oracle tegenvallende uitspraak gedaan in een zaak tegen Google-moederconcern Alphabet over het gebruik van software.

Dow Jones

De luxueuze woninginrichter Restoration Hardware staat voorbeurs zwaar in het rood. Het bedrijf leed een onverwacht kwartaalverlies en heeft zijn winstverwachting voor het gehele jaar verlaagd.

Gasbedrijf Chesapeake Energy noteert eveneens in de min voor opening, na een adviesverlaging door RBC.

De handel in New York kreeg woensdag vooral steun van de oplopende olieprijzen. De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op 18.005,05 punten. De S&P ging 0,3 procent vooruit tot 2119,12 punten. Technologiebeurs Nasdaq won eveneens 0,3 procent, tot 4974,64 punten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.