economie

Draghi brengt beurzen niet in vervoering

02 juni 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen toonden donderdag een wisselend beeld. De aanvankelijke winsten verdampten grotendeels in de middaghandel, nadat beleggers werden geconfronteerd met voorzichtige uitlatingen van ECB-president Mario Draghi over de Europese economie en de aanhoudende impasse in oliekartel OPEC.

In Amsterdam bleef het beeld positief, hoewel de winst van de AEX gedurende de dag slonk. De hoofdgraadmeter van het Damrak eindigde 0,2 procent in de plus op 447,59 punten. De MidKap steeg 0,6 procent naar 666,35 punten. De beurzen in Londen en Parijs leverden 0,1 en 0,2 procent in. De DAX in Frankfurt eindigde nagenoeg onveranderd.

De ECB hield donderdag, zoals verwacht, de rente in de eurozone onveranderd. In zijn toelichting gaf Draghi aan dat de Europese economie dit jaar naar verwachting iets sterker groeit dan eerder gedacht, maar dat de risico’s op tegenvallers groot blijven. In het tweede kwartaal valt de groei volgens de centrale bank waarschijnlijk wat lager uit dan in de eerste drie maanden van 2016.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.