economie

Cao in openbaar vervoer, staking van de baan

02 juni 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – De werkgevers en vakbonden hebben donderdag resultaat bereikt in de cao onderhandelingen in het openbaar vervoer. Een dreigende staking is daarmee van de baan, laten de vakbonden FNV Streekvervoer en CNV Vakmensen weten.

De 12.000 werknemers in het ov krijgen tussen de 4,15 procent en 4,65 procent loonsverhoging en eenmalig 250 euro, meldt FNV. Daarnaast krijgen de medewerkers betere roosters en pauzes. Ook komt er een onafhankelijk onderzoek naar de werkdruk en het ziekteverzuim. De cao-onderhandelaars van de vakbonden laten weten tevreden te zijn met de uitkomsten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.