economie

Belgische steun voor postbedrijf toegestaan

03 juni 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – De Belgische staat mag het postbedrijf Bpost in de periode 2016-2020 1,3 miljard euro geven voor het uitvoeren van postdiensten en andere publieke activiteiten. De Europese Commissie heeft vrijdag geconcludeerd dat dit geen illegale staatssteun is.

Het geld gaat onder meer naar het openhouden van postkantoren, de uitbetaling van pensioenen en de distributie van post, kranten en tijdschriften. De Belgische staat is voor 50 procent eigenaar van Bpost. De Europese regels bieden ruimte voor staatssteun voor ‘onmisbare’ maatschappelijke dienstverlening.

Over de periode 1999-2010 kreeg Bpost overigens te veel overheidssteun. Het bedrijf moest 417 miljoen euro terugbetalen.

Een voorgenomen samensmelting tussen PostNL en Bpost liep afgelopen week spaak.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.