economie

‘Wall Street opent met winst’

09 mei 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York openen de handelsweek naar verwachting met bescheiden winsten. Beleggers op Wall Street moeten het maandag doen met een nagenoeg lege macro-economische agenda. De stijgende olieprijzen geven de handel mogelijk een impuls.

Qua bedrijven weet onder meer Walt Disney de aandacht op zich gericht. Het aandeel lift mogelijk mee op het filmsucces van Captain America: Civil War die dit weekend in de Verenigde Staten en Canada in de bioscoop uitkwam. Met een opbrengst van krap 182 miljoen dollar in het openingsweekend staat de film qua verdiensten daarmee in de top 5 aller tijden.

Ook LendingClub, dat voorbeurs de boeken opende, kan op belangstelling rekenen. Topman Renaud Laplanche van de kredietverlener legt zijn functie als topman en bestuursvoorzitter neer na een interne beoordeling. In de voorbeurshandel ging het aandeel stevig onderuiT.

Tribune

De overnamestrijd om krantenconcern Tribune kreeg een nieuw hoofdstuk, nu het bestuur van Tribune een soort beschermingsconstructie tegen een vijandige overname in werking stelde. Branchegenoot Gannett bood in april 12,25 dollar per aandeel. Volgens de leiding van Tribune is de uitgever van onder meer de Los Angeles Times en Chicago Tribune veel meer waard dan dat.

Ook grondstoffenbedrijf Freeport McMoRan weet de aandacht op zich gericht nadat het een kopermijn in Congo van de hand deed. Freeport vangt 2,7 miljard dollar voor zijn belang in het Afrikaanse project.

Dow Jones

Het aandeel van donutfabrikant Krispy Kreme beweegt mogelijk op overnamegeluiden rondom het bedrijf. Jab Beech, een dochterbedrijf van JAB Holding, maakte bekend het bedrijf over te nemen. Met de deal is een bedrag van 1,4 miljard dollar gemoeid.

De aandelenbeurzen in New York sloten vrijdag met winst. Wall Street counterde daarmee een tegenvallend banencijfer waardoor de kans op een renteverhoging in juni een stuk kleiner is geworden. De Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent hoger op 17.740,63 punten. De bredere S&P 500 won 0,3 procent en sloot op 2057,14 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent vooruit tot 4736,16 punten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.