economie

Verkopen Suzuki krijgen knauw door foute test

31 mei 2016Leestijd: 1 minuut

<p>TOKIO (ANP) – Suzuki Motor heeft zijn verkopen van compacte personenauto’s deze maand 18 procent zien teruglopen. De verkoopdip van de Japanse automaker volgt op de bekendmaking twee weken geleden dat Suzuki in de fout is gegaan met brandstofmetingen.</p><p>Het bedrijf gebruikte jarenlang foute testmethoden waardoor 2,1 miljoen in Japan verkochte auto’s meer brandstof verbruiken dan in de catalogus wordt vermeld. Suzuki vond het echter niet nodig de verbruikswaarden aan te passen omdat de verschillen binnen een acceptabele bandbreedte vallen.</p><p>In een toelichting liet Suzuki dinsdag weten dat het bedrijf een zelf ontwikkelde test gebruikte en niet de gangbare test van het Japanse ministerie voor transport. Suzuki wijt het aan de financiële crisis en de hoge werkdruk dat de eigen testmethode niet werd aangepast. Van opzet was geen sprake, zo is volgens het bedrijf gebleken uit intern onderzoek.</p>

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.