economie

Topman Ferrari zwaait af na sterk kwartaal

02 mei 2016Leestijd: 1 minuut

MARANELLO (ANP) – Sportwagenfabrikant Ferrari heeft naar eigen zeggen het sterkste eerste kwartaal ooit achter de rug. Het aantal verkochte bolides steeg met 15 procent tot 1882. Daarnaast meldde het bedrijf maandag dat topman Amedeo Felisa het na ruim een kwart eeuw voor gezien houdt.

Felisa wordt opgevolgd door Sergio Marchionne, die ook de hoogste baas is van moederbedrijf Fiat Chrysler en daarnaast al een toezichthoudende rol vervulde bij Ferrari. Dat hij nu ook de dagelijkse leiding krijgt, komt voor volgers van de autobranche niet als een verrassing.

Ferrari behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 675 miljoen euro. Dat is een kleine 9 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst viel met 78 miljoen euro bijna een vijfde hoger uit dan in het eerste kwartaal van 2015. Het bedrijf heeft de winstverwachting voor heel 2016 verhoogd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.