PwC verzet zich tegen bestraffing door AFM

30 mei 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – PwC legt zich niet neer bij de bestraffing die de grote accountantsorganisatie eerder dit jaar kreeg van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Een woordvoerder bevestigde maandag dat PwC bezwaar heeft aangetekend.

De accountant kreeg samen met branchegenoten Deloitte, EY en KPMG flinke boetes opgelegd. Volgen de toezichthouder waren de organisaties tekortgeschoten bij de controles van jaarrekeningen.

Het verzet van PwC richt zich volgens de zegsman niet op de boete van 845.000 euro die het bedrijf moet betalen. Maar het zou gaan om de manier waarop de AFM die strafmaatregel heeft onderbouwd. ,,Het gaat ons om de vraag: Wat is zorgplicht en hoe vul je dat in?” Het antwoord daarop is volgens de woordvoerder belangrijk ,,met het oog op de toekomst”.

Vaksite Accountant.nl meldde maandag dat Deloitte en KPMG niet in beroep gaan tegen het besluit van de AFM. EY zou nog niet hebben besloten of er bezwaar wordt aangetekend.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.