economie

Minister Kamp met 45 bedrijven naar Iran

06 mei 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Minister Henk Kamp (Economische Zaken) vertrekt dit weekeinde op handelsmissie naar Iran, de eerste sinds in januari de meeste economische sancties tegen het land werden opgeheven. Vertegenwoordigers van 45 bedrijven reizen mee in de hoop lucratieve contracten te sluiten.

,,Met bijna tachtig miljoen, veelal goed opgeleide en relatief jonge mensen geldt Iran als een groeimarkt met grote economische potentie” zei Kamp vrijdag. ,,Zeker nu de sanctieverlichting een feit is, liggen er mogelijkheden voor het Nederlands bedrijfsleven om innovatieve producten, diensten en expertise aan te bieden.”

In november bracht de bewindsman al een verkennend bezoek aan Iran. Daaruit bleek dat het land vooral behoefte heeft aan verbetering en modernisering van de infrastructuur, zoals wegen, havens en vliegvelden. Ook liggen er kansen in de landbouw. Met name droogte is een groeiend probleem.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.